8.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Каччиаторе – пилешко по ловджийски (Италия)

Пилешкото месо е подходящо за всички възрасти, както  и за хората с различни хронични заболявания. Причината е, че то е диетично, което го прави подходящо за тези, които искат да свалят някой и друг килограм, не влияе на холестерола и е идеално за всички вкусове.

Вижте ТУК и ТУК къде е най-близкият магазин АВАНТИ до вас.

Независимо, че точно това месо е леко, без тлъстини, то може да бъде приготвяно по различни начини, които му придават разнообразен и неповторим вкус. „Следвай ме” ви предлага рецепта за традиционното италианско каччиаторе. В превод означава „по ловджийски”.  То се приготвя от цяло пиле (нарязано на парчета) или от пилешки бутчета. Може да се приготви и от кокоше или пуешко месо, но в този случай трябва да се вари продължително време преди направата на самото ястие.

Продукти (за 3 порции): пилешки бутчета – 1,2 кг, гъби – 400 г, домати в собствен сос (консерва)  1 бр., чушка – 1 брой, целина – 1 стрък, бял или обикновен кромид лук – 1 глава, чесън – 1 скилидка, маслини без костилка – 100 – 150 г, олио – 2-3 супени лъжици, бяло сухо вино – 130 г, пилешки бульон – 0,5 чаша, зеленина (магданоз или копър) – една малка връзка или половин голяма, риган сушен – 1 щипка, лют пипер – щипка по желание, сол – на вкус, черен млян пипер – на вкус.  Приготвяне: Зеленчуците се измиват, месото – също,  подсушава се с кухненска хартия. Бутчетата се запържват с олио до румена коричка, тиганът се маха от огъня и се изваждат от него. В същата мазнина се прибавят нарязаните лук, гъби, чушка, целина, пържи се 5-7 минути. Добавя се нарязаният чесън, всичко се пържи още 1 минута. Изсипва се в дълбок съд при пилешките бутчета. Добавя се пилешкият бульон, доматите в собствен сос, виното, солта, пипера и се оставя да къкре на тих огън в продължение на 30 минути.

Маслините се разрязват на две части, зеленината се накълцва и заедно с ригана се добавят в съда с пилешкото и зеленчуците. Разбърква се, похлупва се отново с капака, котлонът се изключва и се оставя за къкри още кратко време.

Ястието се поднася горещо. За него е подхоящо както бяло, така и червено вино.

Всичко, което е необходимо за още по-приятният вкус на вашето каччиаторе  и за доброто настроение на трапезата ви можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте  ТУК къде се намират те.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles