11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Кефирът чисти и храни кожата

Маска, в която основният компонент е кефирът чисти и храни кожата. Освен това, тя я заглажда и овлажнява. Този продукт е евтин, тъй като вече и в България мнозина си приготвят млечната напитка от кефирена гъба.

За разлика от много други естествени продукти, кефирът се отличава с това, че е подходящ за всеки тип кожа.

Кои са полезните му съставки?

Лактобактериите правят кефира подходящо избелващо средство. Те способстват за укрепване на имунитета на кожата и извеждането на токсините от епидермиса.

Витамините от група В я хранят с кислород, правят я еластична, успокояват я, заглаждат я. Благодарение на витамин А се забавя процеса на стареене. Подобряването на цвета на лицетио и повишаването на имунитета се дължи и на ниацина (витамин РР). Витамин Е също забавя стареенето и появяването на ранни бръчки. Аминокиселините в кефира участват в образуването на колагена и еластина. Тези компоненти са ключови и отговарят за еластичността на кожата. Магнезият нормализира енергийния обмен в клетките на епидермиса. Натрият влияе на водния баланс на кожата. Затова маските на основата на кефира способстват за намаляване на отоците. Хлорът помага да се задържа влага за добро овлажняване.

Маска с кефир и ръжен хляб

В четвърт чаша с кефир се разбърква вътрешността на филийка ръжен хляб до получаването на гъста смес. Прибавят се 25 мл зехтин и 5 г пчелен мед. Получената маса се нанася на почистеното лице. Престоява 20 минути, измива се с хладка вода. Кожата става гладка, без мазен блясък.

 Маска, в която основният компонент е кефирът чисти и храни кожата. Освен това, тя я заглажда и овлажнява. Този продукт е евтин, тъй като вече и в България мнозина си приготвят млечната напитка от кефирена гъба.  Следвай ме - Стил

Маска пилинг от кефир и овесени ядки (трици)

Смелете с кафемелачка 150 г овесени ядки на трици и прибавете кефир. Разбъркайте прецизно до еднородна смес. Нанесете на почистеното лице за 25 минути. Измийте маската с хладка вода и нанесене овлажняващ крем. Тази маска очиства запушените пори, прави кожата гладка и сияеща.

Маска срещу пъпки

За приготвянето й са необходими кефир – 3 супени лъжици, мая – 10-15 г, кислородна вода – 1-2 чаена лъжички. Тези съставки се размесват прецизно и се нанасят на лицето. След пълното изсъхване на маската се отмива с отвара от лайка и топла вода. Процедурата намалява пъпките по лицето, а след няколко повтаряния (веднъж-два пъти в седмицата) те изчезват напълно.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles