13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Косопад през есента. Как да се спасим от него?

Есента е преходен сезон, на който организмът отговаря чрез обостряне на различни хронични болежки, като гастрити, язви, костно-ставни и бъбречни заболявания. Косата, дори най-здравата, също усеща есента. Този сезон се характеризира с косопад в по-голяма или по-малка степен. Той може да бъде предотвратен и без скъпи козметични препарати, а само с няколко народни рецепти, използвани от векове с голям успех.

Ако косата пада много, се препоръчва тя да се мие с отвара, приготвена от 3 супени лъжици корени от аир (продават се в билковите аптеки), които се варят в продължение на 15 минути в половин литър ябълков оцет.

За заздравяване на косата се препоръчва обикновена коприва. Приготвя се силна отвара от нея, охлажда се, за да не пари, косите се измиват с нея след като преди това за измити с шампоан.

Срещу косопад се препоръчва и изпитана маска с яйце. За приготвянето й е необходимо да смесите 1 яйце с 2 супени лъжици рициново масло, 1 чаена лъжичка оцет и 1 чаена лъжичка глицерин. Бийте сместа непрекъснато, докато стане еднородна. Втрийте я в корените на косата. Покрийте главата със затоплена хавлиена кърпа, останете с маската не по-малко от 20 минути, измийте с топла вода. Ако тази процедура се повтаря поне веднъж седмично, само след месец ще забележите, че косите ви започват да стават по-гъсти, блестящи, меки и се разресват по-лесно.

 

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles