14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Бурито – лесната рецепта с лаваш и каквото душа поиска

С това бързо ястие се краде повече време за почивка през уикенда, вкусно е и може да се поднесе както да предястие, така и за основно блюдо

АВАНТИПочивните дни, обикновено, не са достатъчни човек и да чисти, и да готви, и да има врме за себе си и за своите близки. 

Всеки обаче може да си открадне някой и друг час от ангажиментите с малки хитрини, като например да приготви за трапезата нещо набързо, но вкусно. За Ваше улеснение Ви предлагаме една лесна рецепта с арабския хляб лаваш, който се продава в супермаркетите. От него могат да бъдат приготвени дюнери, но и вкусни ястия, подходящи както за мезе, така и за основно блюдо. Когато те са запечени на фурна, се наричат бурито. Можете да го сервирате със салата или гтарнитура по избор, чаша ароматно червено или бяло вина. Всичко за Вашата трапеза в магазини АВАНТИ (ТУК).

Продукти:

Пакет лаваш, 200 – 300 г шунка, мек колбас, пилешко или кокоше месо (по ваш избор), средно голяма глава кромид лук, 2 домата, скилидка – чесън, една неголяма тиквичка, ½  чаена чаша фасул, 2-3 (според вкуса) супени лъжици зехтин, 50 – 70 гр. кашкавал, ½ лъжичка риган, ½ чаена чаша царевица, ½ лъжичка чили, зелени подправки – магданоз, копър или други.

Приготвяне:

В тази рецепта можете да замените боба с консервиран грах. Ако не обичате царевица, можете да минете и без нея.

Нарежете колбаса или месото на тънки ивици.  Ако сте избрали месо, то го запържете в зехтина до получаване на златисто – кафяв цвят, като към края на пърженето прибавете нарязания лук. Ако ползвате колбас, пърженето е около 3 мин., за месото са необходими повече. Малко преди окончателното изпържване прибавете ситно наряданата тиквичка, а няколко минути след нея и нарязаните домати. Оставете сместа на средно силен огън още около 8 минути, докато по-голямата част от сока на доматите се изпари, междувременно прибавете подправките, като осолите на вкус. Зеленината оставете за накрая. Изключете котлона и добавете в сместа консервирания боб и царевица. Разбъркайте и прибавете магданоза или копъра.

Завийте на рула питките лаваш  с плънка от сместа. Подредете ги с намазнена тава, отгоре ги посипене с настъргания кашкавал и печете във фурна, докато кашавалът се запече.

Бурито може да бъде поднесено нарязано или като цяло руло в комбинация със свежа салата.

 

е

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles