7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Лекари платиха скъп имплант на беден пациент

Ортопедите на Многопрофилната болница за активно лечение „Св.София” оперираха социално слаб пациент и събраха лични средства за скъпия консуматив.

Историята на Яким Каръков, който вече се възстановява успешно от операцията, е повече от трогателна. Преди седмица мъжът паднал и счупил  трохантерния масив на тазобедрената си става. Родителите на Яким, който е с увреден слух, зрение и с психическо заболяване,  са починали. За него се грижи болната му сестра Елеонора, която наскоро е загубила съпруга си. Жената се бори с болестта и скръбта, и заедно с дъщеря си помага на болния си брат. Д-р Христо Мазнейков, управител на болницата, която се намира в столицата, прегледал  Яким Каръков в родния му  град Петрич.Оказва се, че, за да може мъжът да се възстанови, трябва да се направи операция със скъпоструващ консуматив. Близките обаче имат само малка част от необходимите средства. Д-р Мазнейков предлага лечение в ортопедията на МБАЛ „Св.София”. След отказа на институциите да помогнат, случаят е представен пред  лекарите-ортопеди на болницата.

„Всички колеи заявиха, че искат да помогнат със средства и само за ден събрахме непосилната за близките на Яким сума”, казва д-р Мазнейков. Пациентът е опериран и се възстановява в болницата и след края на клиничната пътека. „Провеждаме рехабилитация и различни процедури, за да може Яков  да е самостоятелен и да се грижи за себе си, когато се прибере у дома. Не можем като лекари и хора просто да го изпишем от болницата”, допълва д-р Мазнейков.

Пациентът Яким Каръков се лекува в МБАЛ „Св.София” от постъпването си на 13-ти октомври.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles