8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Лесни начини да изглеждате по-млада

Жената не е доволна от вида си в никоя възраст – и на 30, и на 60. За радост, има няколко правила, които са лесни и позволяват тя да изглежда по-млада от годините на които е. За да постигне този ефект обаче трябва да коригира леко начина си на хранене и да използва няколко малки хитринки при гримирането.

Основно правило е да увеличите колкото е възможно приема на витамин С под формата на плодове и зеленчуци, богати на него, или във фармацевтична форма. Той стимулира производството на колаген в кожата, който я прави свежа и млада.

Яжте повече белтъци, те са градивен материал за всяка важа клетка, което се отнася и до производството на така важния колаген. Избирайте ги така, че да не са от мазни храни. В менюто си заложете на рибата, говеждото филе, немазното свинско, пилешките гърди. Ползвайте млечни продукти с ниска масленост, а също така яйца, орехи и бобови растения. Приготвяйте салатата със зехтин, шарлан или гроздово олио. Те са богати на витамините А и Е, както и на антиоксиданти.

Майонезата е вкусна, но нездравословна. Избягвайте да я употребявате.

Не използвайте пудра. Тя е добро козметично средство за сцената или за вечер в пиано – бара, но не и да изглеждате млада. Частиците й запълват малките бръчки по лицето, подчертават ги и така те стават още по-забележими. За да скриете петънца и да изравните цвета на лицето, използвайте лек тон.

Фон дьо тенът скрива ленучките и неравностите.

Грижете се всекиднено за ръцете си така, както се грижите и за лицето. Кремът за ръце е по-евтин от този за лице, не го пестете. Понякога си позволявайте да нанесете върху тях подхранващ по-скъп крем за лице. Създайте си навик да ги мажете със слънцезащитен продукт преди всяко излизане. Така ще запазите свежата им кожа, а това е много важно, тъй като ръцете издават възрастта.

Гримирайте се правилно. Определете кои цветове подчертават бръчките ви и не ги използвайте. За да изглеждате по-млади, се убедете, че използваните руж и сенки отговарят на тена ви.

Основният съвет е: Не забравяйте да полагате грижи за живота си всеки ден. Помнете, че колкото по-здрава е кожата, толкова по-млада изглеждате.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles