9.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Лицето като порцелан, ако хапвате куркума

Шведките завоюваха модните подиуми и киното. Те са безспорни представителки на класическата скандинавска красота. Основното, което ги отличава от останалите е порцелановата кожа на лицето и тялото.

Как са го постигнали?

С куркума

Шведките слагат куркума не само в ястията. Те използват тази фина източна подправка в маските за лице. Шведският блогер Никол Леа си я прави сама. За целта тя използва 1 чаена лъжичка мед, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 чаена лъжчка мляко и 1 чаена лъжичка куркума. Разбъркано до паста, сместа се оставя върху кожата 15-20 минути, измива се.

С горски плодове

Швеция е северна и студена страна, жителите й изпитвали в миналото недостиг на витамини. Затова шведките още преи векове се изхитрили да набавят в рациона на семейството необходимите витамини и антиотсиданти, като слагали в кашите, печивата и каквото още се сетят не само пресни, но и замразени или изсушени боровинки, диви ягоди и малини, дренки и клюква (сладко-кисело диво растение, вирее на Север, б. ред.).

Със сауна

Поне два пъти ползвайте сауна,турска или руска баня. Горещият въздух отваря порите на кожата и я изчиства. След нея тя ще диша по-добре след мръсотията на големия град. След това намажете тялото си с любимата маска, лосион или балсам.

С авокадо

Най-популярното масло в САЩ е кокосовото. Шведките не подценяват неговите полезни свойства, но не се разделят с флакона масло от авокадо. Те го нанасят върху косите си и върху тялото след баня.

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles