9.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Лосион с ябълков оцет подмладява лицето

Ако той е естествен, заздравява косата, премахва умората от краката и успокоява след слънчево изгаряне

Ябълковият оцет има отлични приложения не само в домакинството. Той е идеално средство в козметиката, ако е натурален, т.е. приготвен домашно или купешки, но био. С него можете да заместите на 100% вредните химикали във всекидневието ви, които са и във вашата козметика.

Косата става по-здрава и придобива неповторим блясък с ябълков оцет.  Измийте стара бутилка от шампоан и я напълнете с половин супена лъжица ябълков оцет и чаша студена вода. Изплаквайте косата си със сместа след всяко миене с шампоан. Лицето и красотата на кожата му зависи от добрата регулация на рН. За нея ябълковият оцет също същейства. Разредете една част от него с две части вода и почиствайте лицето си с този разтвор и памучен тампон, като лосион, сутрин и вечер. При продължителна употреба старческите петна избледнеят.

Ръце и крака често пъти са подути и уморени след дъгия ден особено през лятото. Втритият в тях ябълков оцет възстановява доброто им състояние.

Слънчево изгаряне е твърде досаден проблем, който може да съсипе отпуската ви на морето. Ако сте прекалили с плажа, добавете една чаша ябълков оцет във ваната и стойте в нея 10 минути. Тази процедура със сигурност ще облегчи кожата ви.

Зъбите  потъмняват от червеното вино, цигарите, кафето, чая – ябълковият оцет помага и тук. Белотата им се поддържа с редовно разтриването директно с ябълков оцет и изплакване.

Отслабването и детоксикацията са проблем на повечето съвременни хора. За да поддържате теглото си, рН баланса в организма и да се пречистите от токсини, добавете 2 супени лъжици ябълков оцет в един литър вода и я изпийте в рамките на деня.

                    Рецепти с ябълков оцет

Първа: Разредете 1 супена лъжица ябълков оцет в ½ чаша вода и използвайте памучен тампон, за да го нанесете върху измитото лице. Оставете го в продължение на 30 минути. Правете тази процедура всеки ден в продължение на 6 седмици. Кожата ви ще засияе. Така ще намалите акнето и пъпките, както и омазняването на кожата, ако страдате от тези състояния.  Сържащата се в него ябълчена киселина предотвратява инфекции, които са причинени именно от акне или от раздразнена пъпка.

Той също така отпушва порите, като така позволява на кожата да диша добре. Балансира и нивата на рН.

Втора: От него може да се приготви страхотен тоник за лице. Навлажнете памучен тампон със смес от 1 супена лъжица ябълков оцет и 2 чаши вода. Нанасяйте го върху чисто и сухо лице всяка вечер преди лягане. Няма нужда да изплаквате.

Не се притеснявайте за миризмата, тъй като тя ще се разсее бързо. Кожата ще се стегне и ще се стимулира по-доброто кръвообращение в лицето.

Предупреждения: Ябълковият оцет върху кожата не бива да се прилага в чист вид, а всякога да се разрежда с вода. Ако не следвате тази важна стъпка, може да получите алергична реакция или петна по кожата. Съотношението трябва да бъде най-малко 1 част оцет към 3 части вода. Така че, ако искате да приготвите 1 литър от този тоник, използвайте 250 мл. ябълков оцет и 750 мл. вода. С течение на времето може постепенно да увеличавате размера на ябълковия оцет, който използвате, но никога не го прилагайте чист. И преди да използвате предварително смесен тоник или препарат за почистване, се уверете че го разклащате добре. Можете да добавите и други съставки като например: зелен чай, етерично масло от хамамелис и гел от алое вера.

Преди да нанесете течността за измиване на лицето върху чувствителните зони, се уверете че няма да получите алергична реакция или остър сърбеж. Изпробвайте я върху брадичката или опакото на ръката. Оставете така за няколко минути и ако нищо не се случи, може да го нанесете върху лицето.

Използвайте памучен тампон за лесно прилагане.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles