14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Малиново сладко с чай преборва настинката

Напарете лактите и коленете, за да прогоните бързо простудата

Малиново сладко с чай е универсалният народен лек при настинки в Русия от стари времена. Горещата напитка причинява изпотяване, което трябва да се претърпи на топло под одеалото. Смята се, че едно – две такива изпотявания на ден в продължение на два, мактсимум три дни прогондат простудата. За да се постигне ефекта обаче сладкото наистина трябва да е истинско. То може да се замени със замразени малини, които се слагат в горещия чай.

Независимо, че с този народен цяр се постига известно облекчение, лекарствата срещу грип не бива да се отказват.

По една – две капки от прясно изцеден чесън във всяка ноздра два пъти дневно отпушват бързо и трайно носа. Важно е да се знае, че изцеденото количество от скилидките трябва да се смеси с толкова вода, за да не бъде изгорена лигавицата на носа.

Подобно на малините е лечението със сок или чай от червени боровинки. Напитката се подслажда с мед. Този горски плод има силен противовъзпалителен, диафоретичен и антипиретичен ефект.

Класика в безлекарственото лечение на начална настинка е смленият или настърган пресен джинджифил, добавен в горещия чай или горещото мляко.

На Изток прогонват простудата с напарване на лактите и коленете. Върху тях се поставят горещи, напоени във водата кърпи, които се сменят често.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles