15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Маска от картофи и магданоз маха торбичките под очите

= Витамин В5 ги предотвратява; динята, ягодите и тиквата извеждат излишната вода от организма.

= Срещу отоците под долните клепачи наблегнете на рибата, черния дроб, бобът, зеленчуците и карфиолът.

Торбиките под очите са досаден и твърде некрасив проблем за всяка жена. Те се появяват от преумора, недостатъчен сън и задържане на течности в организма. Могат да възникнат и в резултат на прекомерна употреба на алкохол или здравословен проблем с някои вътрешен орган. Ако за тях не са виновни последните две причини, то постарайте се да имате пълноценен сън, за да не се появяват тези така досадни отоци. Овен това, не приемайте течности преди лягане, дехидратирайте с медикамент организма си веднъж на 7 – 10 дни.

Картофите бързо премахват отоците под очите. Достатъчно е да сложите върху клепачите си кръгчета суров изчистен картоф и да ги оставите за двадесет и пет минути.

Ако ви е по-удобно, можете да използвате маска от сварени пасирани картофи, в които сте добавили малко нарязан на ситно магданоз. Кръгчета краставици също премахват отоците.

За да избегнете появата им, наблегнете на консумацията на продукти, които съдържат витамин В5.

Такива са рибата, месото, яйцата, черният дроб, бобът, пресните зеленчуци и най-вече аспержите, цвеклото и карфиолът, а също и печурките. Този витамин се среща и в млечните продукти, орехите, пшеничните кълнове, пълнозърнестия хляб.

Излишъците от течности в организма се извеждат от оргаизма с консумацията на диня, ягоди, магданоз и тиква. Опитайте се да прекарвате повече време сред природата и да се наспивате.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles