12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Мащабно учение на БЧК с екипи за действие при бедствия

Над 150 души от доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия и кризи участват в Национално учение, което се провежда  от 10 до 14 септември 2018 г. в Монтана,съобщиха от червенокръстката организация.

На 13 септември 2018 г. (четвъртък) от 10.30 ч. на полигона на ГДПБЗН – Монтана, ще бъде разиграно учебно-тренировъчно занятие с демонстрации за спасяване на множество пострадали, в което ще участват екипи на Българския Червен кръст и Единната спасителна система.

Доброволните екипи за реакция при бедствия, аварии и кризи (ДЕРБАК) на БЧК преминават ежегодно тренировъчни учения с цел повишаване на капацитета и готовността за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена/кризисна ситуация. Усъвършенства се взаимодействието както между различните екипи на БЧК, така и с другите отговорни институции.

Всяка година Националното учебно-тренировъчно учение се провежда на територията на различна областна организация на БЧК, с любезното домакинство на местната власт и партньори.

В годината, в която Българският Червен кръст чества своята 140-годишнина, учението ще съдържа различни иновативни подходи и обучителни програми, както и практическа част за демонстрация на придобитите знания и умения.

 

 

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles