13.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Младеж с увреждания пожертва спестяванията си в полза на болница

С парите от касичката си 18-годишният Тихомир Ангелов откупи шаран на Никулден от благотворителен базар в подкрепа на АГ-отделението 

От: Наташа Войкина, Враца

Тихомир по време на Свето Причастие

Трогателна сцена развълнува присъстващи на празника на св. Николай в центъра на Враца. Майката на 18-годишния Тихомир Ангелов, който е с 80% увреждания, закупи от името на сина си рибно ястие на благотворителен базар на Никулден. Тази инициатива на община Враца се проведе за трета поредна година.

Този път средствата от продажбите ще бъдат за закупуване на нови легла за местното отделение по Акушерство и гинекология. Минималната цена на блюдо започна от 30 лева. Петдесетте риби, които се изкупиха за по-малко от час,бяха приготвени от готвачките  на детски ясли и градини, учебни заведения и Общинското предприятие „Социални дейности“. На всички присъстващи бяха раздадени над 1500 порции от рибния курбан, осигурен от врачански бизнесмени. Събитието благослови Врачанският митрополит Григорий, който отслужи молебен за здраве и благополучие и произнесе проповед за празника.

Благотворителният базар

Според нормативната уредба в страната заболяването на Тихомир Ангелов позволява той да има и втори личен асистент, освен майка си.

Въпреки сложната дианоза на младежа, след терапия в столична клиника състоянието му се е подобрило значително и от тази учебна година той посещава средно училище с помощта на ресурсен учител.

Тихомир и майка му са православни и вяващи християни, редовно се черкуват и причастяват.

Молебенът на Никулден, отслужен от Врачанският митрополит Григорий

Клирици и миряни им помагат морално и финансово.Това е мотивирало Тихомир да настоява да помогне със своите спестявяния, да се чувства удовлетворен от постъпката си и да мечтае някой ден да има семейство и да стане баща.

Снимки: Авторът и община Враца

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles