10.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Мобилен ваксинационен пункт на БЧК в Бургас

Той ще заработи в Морската градина, при паметника „Пантеона”, от 19 юли, възползвайте се, безплатно е

Мобилен ваксинационен пункт на БЧК ще бъде инсталиран в Бургас от 19 юли, съобщиха от Червенокръстката организация. Той ще заработи от 11.30 часа и ще бъде в Морската градина, пред паметника „Пантеона”. Целта е чрез ваксинации  да се насърчи предпазването от заразяване с COVID-19 или при евентуално заразяване, заболяването на протече по-леко. В пункта всички желаещи ще могат да се ваксинират безплатно.

Гостите на събитието ще успеят да се запознаят по-подробно с дейностите на кампанията и нейната реализация до момента в полза на обществото, реализираните до момента действия и планираните следващи активности. Реализирането на това събитие е поредната стъпка, която Българският Червен кръст предприема в посока разширение на ваксинационния обхват в България и предоставяне на необходима и достоверна информация на общностите.

На откриването на кампанията във вторник ще присъстват кметът на град Бургас – Димитър Николов, директорът на РЗИ Бургас – д-р Георги Паздеров, и директорът на Областния съвет на БЧК-Бургас – Виолета Радева. Събитието ще бъде официално отрито от председателя на БЧК – акад. Христо Григоров и от генералния директор на организацията – проф. д-р Красимир Гигов.

Програмата „Дейности в отговор на COVID-19” има за цел да ограничи пандемията от COVID-19 и да подпомогне най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири значително ваксинационния обхват в страната. Активностите по време на събитието са само малка част от действията, които организацията предстои да реализира по комплексната програма, осъществявана съвместно с Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП). Чрез всички свои действията по тази инициатива, Български Червен кръст цели да подпомогне директно над 55 000 души в страната, както и да предостави надеждна и достоверна информация на над 500 000 души.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles