13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Монголия – успешното справяне с COVID пандемията

66,6% от населението е ваксинирано с две дози, вече предлагат и 4-та, смъртността от коронавирусната инфекция е много ниска

Докато пандемичната вълна по света от новия вариант Омикрон е все още висока, Монголия се оказва с много добри показатели.

Голяма част от населението в страната вече е ваксинирано срещу COVID-19, от 7 януари желаещи вече се записват и за четвърта, допълнителна доза.

В момента 66,6 на сто от хората в страната са със завършен ваксинационен цикъл от две инжекции, на 28,7 на сто от тях е приложена и трета, бустерна доза.  

Така, Монголия се оказва една от страните, които успешна ваксинират с ваксина против коронавируса и успешно преодолява поредните пандемични вълни. В същото време, смъртността от коронавируса в страната е няколко пъти по-ниска, отколкото в развитите държави. Докато в САЩ на 1 милион души тя е 2501, в Обединеното кралство е 2194, то в Монголия е 650.

Във времето, когато новия щам на коронавируса Омикрон се разпространява бързо в света, страната следва стратегия за преодоляване на новата вълна чрез прилагане на висок процент на третата доза на цялото население без никакви огораничения, както и чрез доброволно прилагане на четвъртата доза.  

Публикува се с любезното съдействие на посолството на Република Монголия

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles