20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Мраморни перашки с лукови люспи

От нашите баби и майки знаем не малко рецепти  за красиви великденски яйца. По света съществуват безброй методи, по които жените ги боядисват, украсяват, рисуват и правят от тях истински шедьоври на фантазията.

„Следвай ме” ви предлага една сравнително лесна рецепта, по която можете да си боядисате великолепни мраморни яйца и днес, на Велика събота.

Описаната рецепта е с количества за 10 яйца.

Съставки: люспи и листа от лук – 2-3 броя (желателно е от различни видове – жълт, червен, зелени листа), яйца – 6-7 броя, йод – 1 шишенце (може да се ползва и друг цветен разтвор за обработване на ранички, който оцветява силно), марля – едно голямо парче.

Приготвяне: Марлята се нарязва на парчета, колкото да увият по едно яйце. Всяко яйце се намокря и се овалва в нарязаните на ситно лучени люспи, завива се плътно в марлята и се завързва.  Във водата за варене на яйцата, тъй като те са сурови, ще прибавя шишенцето йод или друга цветна медицинска течност, слага се 1 до 2 супени лъжици сол. След като водата кипне, яйцата се варят 7 минути. Варят се на слаб към среден огън, но не и на силен, за да не се счупят яйцата. 

След като се извадят и марлята поизсъхне, се развива, отделят се люспите, намазват се с олио.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles