8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Музей показва историята на водката

Експозицията е в Москва и съдържа над 50 000 екземляра

Музей на водката в Москва показва любопитни начини на производство, съдове за съхранението й, както и предлага дегустация. Той се намира непосредствено до завод в старо здание.

Марката, която никога не отстъпва от предлаганото качество

Независимо, че е наречен на водката, в него са показани и образци на коняк и други напитки. Един от любопитните експонати е на Шустов. До революцията това име е било известно не само в цяла Русия, но и в Европа.  Тази напитка е била изпратена неофициално на изложбата в Париж през 1900 година и е получила Пран При. Шустов е бил единственият, на когото френските монополисти разрешили да напише върху бутилките си  „cognaс”, вместо задъжителното за всички понятие  “brandy”.

Освен това, той успял да изпревари всички и със способността си да рекламира своята стока. Той преприемал и нестандартни ходове. В началото на произвоствоо, търговският дом „Шустов и синове” често наемал студенти, които трябвало да ходят в известни московски заведения и да искат да им сервират шустовска водка. Ако нямало, наетите млади хора устройвали скандал и дори бой. „Работодателят” им разрешавал да чупят чаши, чинии в знак на протест, че в заведението няма търсената от тях градусова напитка. Условието било само счупеното да не е за повече от 10 рубли. За студентите, разбира се, извал полицай и ги отвеждал. В полицията пък отивал представител на търговския дом „Шустов”, плащал глобата и уговарял освобождаването им. Известно е, че при Шустов работили не само бедни студенти, но и деца на богати родители, които пътували из Европа.

Обезпечените младежи се хранели в най-добрите ресторанти на европейските столици, поръчвали изискани блюда, а после искали водка или коняк Шустов. Когата им отговаряли, че нямат тази марка, те напускали възмутено. И тъй като в онези времеа руснаците в Европа плащали добре, собственците на кръчми търсели да снабдят и с търсения алхоколен продукт. Рекламният трик на производителяр работел безотказно. Висококачествени и на добри за вас цени продукти за вашата Великденска трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК.

Националният музей на водката в Москва е открит през 2006 година. В него се съхраняват над 50 000 експоната, свързани с историята на руската водка. Експонатите са подредени на площ от хиляда и петстотин квадратни метра. В колекцията могат да се види дори водка, която е била в космическа орбита,  бутилки, които са оформени като бюстове на известни лечности и много други интересни експонати. По  време на екскурзионните обиколки в него се правят дегустации на водка, за да могат посетителите да разберат по какво се различава една марка от друга.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles