19 C
София
неделя, септември 8, 2024
spot_img

Мъж уби съпругата си кол

Деянието е извършено в село Хлябово, община Тополовград, друг би жена си в продължение на 6 часа, тя е в болница с опасност за живота

Независимо от затягане на нормативната уредба за домашно насилие, зверствата продължават, сочи тъжната констатация. За такива случа, някои от които завършват не само с тежки увреждания, но и със смърт, научаваме почти всеки ден.

Жена е убита от съпруга си в село Хлябово, община Тополовград, съобщиха от полицията днес. На 3 юни е получен сигнал от 34-годишен мъж за възникнал инцидент в имот, намиращ се в землището на селото. Униформените и екип медици са установили на входа на двора на имота 57-годишен мъж, лежащ на земята със затруднено дишане. В близост е открита мъртва 55-годишна жена с видима рана на главата. След проведен разговор с 57-годишния мъж е установено, че след възникнал скандал между двамата, е ударил съпругата си с дървен кол по главата и тя е починала. След това той се е обадил на сина си и е направил опит за самоубийство чрез обесване. Извършителят е задържат за 72 часа, води се  разследване.

Ден по-рано, в понеделник, мъж преби жестоко жена си във Враца, съобщиха от Районна прокуратура в града. 38-годишният, обвиняем за побоя, я е налагал в продължение на шест часа.  Пред това време тя припадала, но той я свестявал със студена вода, а после продължавал зверството. Двамата са били в процес на развод, разказаха нейни близки. Той е извършил деянието независимо, че е имал заповед, според която не е имал право да я приближава на по-малко от 100 метра, както и да не посещава жилището, в което двамата са живеели.  От държавното обвинение посочиха, че на 28 май той е нарушил заповедта и е влязъл в дома. Освен побоят, той е опирал нож в шията й и е вадил пистолет, като се е заканвал, че ще я убие.

Жената е със средна телесна повреда и с опасност за живота, посочват от прокуратурата. 38-годишният мъж е осъждан за различни умишлени престъпления, включително и тежки. Той е криминално проявен, осъждан за шофиране без книжка и за опит за палеж. Има и висящо производство за грабеж.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles