9.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Мързеливи варенки за сита закуска

В неделя сутрин искате да поспите повече, но домаштие са гладни отрано. Сандвичи не им се ядат, не искат и макарони, а времето не стига.

Магазини на една ръка разстояние

За да можете да си откранете някоя и друга минутка за сън, но и да успеете да  нахраните с нещо набързо, но вкусно гладното „войнство” „Следвай ме” ви предлага една неизискваща много време рецепта. Мързеливите варенки ще ви отнемат не повече от 20 минути. Те са идеални за сутрешното кафе или чай. Богат набор от тези напитки, както и всичко останало, гарантиращо доброто настроение на трапезата, можете да намерите в магазини АВАНТИ. Къде се намират те, вижте ТУК и ТУК.

Продукти (За 3 порции. При нужда увеличете количеството):  извара – 250 – 275 г, яйце – 1, захар – 1 супена лъжица, сол – 0,5 чаена лъжичка, брашно – 2 супени лъжици.

Приготвяне: Всичко се смесва. Замесва се на тесто и се оформя, подобно на пръчка колбас. Нарзва се на неголеми парчета. Предварително сте сложили да заври тенджера с вода, в която има 1 лъжици сол. Когато водата заври, сложете така оформените варенки.

Разбъркайте. Те са готови, когато изплуват на повърхността. Извадете си с решетъчна лъжица и ги сложете в съд за сервиране. Докато са горещи, добавете 30 г краве масло, може да го разтопите предварително. Разбъркайте. Сервирайте ги със сметана, изцедено кисело мляко, мед, конфитюр, течен шоколад, натрошено сирене, въобще според вкуса.

Добър апетит.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles