18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Навиците, които ни състаряват

Американски диетолози определиха петте най-разрушителни за организма  хранителни навици. Според тях хората, които са ги превърнали в свое всекидневие са обречени на преждевременно остаряване.

Първи навик: Пристрастеността към фастфууд – храните, които не дават нищо полезно на организма. Напротив, те го натъпкват с вредни мазнини и Е-а. От тях се качват килограми, натрупват се фосфати, които пък провокират редица алергии, понижават имунитета и дори водят до безплодие.

Втори навик: Злоупотребата с алкохол. При често поглъщане на спиртни напитки малките кръвоносни съдове под повърхността на кожата се разширяват и започват да се пукат. Това води до отоци и стареене на кожата.

Трети навик: Който иска да бъде по-дълго време млад, да узапти апетита си към сладки неща. Точно бързите въглеводороди и захарта в тях създават между молекулите на кожата реакция на гликироване, която намалява нейната еластичност.

Четвърти навик: Диетолозите  препоръчват на тези, които искат да съхранят младостта си по-дълго време, да си създадат режим на хранене, като приемат храна в едни и същи часове, за да не нарушават метаболитните процеси.

Пети навик: Не се хранете в движение, съветват специалистите по хранене. Проучвания са доказали категорично, че хапването набързо може да създаде сериозни проблеми и да доведе до заболявания на стомашно – чревния тракт, дори да изтощи имунната система.

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles