9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Навършват се 2 години от смъртта на Милен Цветков (ВИДЕО)

В 18 ч. на 19 април 2020 година джип, шофиран от Кристиан Николов, се заби със скорост от 99 км ч. в колата на Цветков, която чака на червен светофар до голям търговски център в столицата. Тогава страната е в пандемия от коронавиру. Денят 19 април през 2020 г. е Великден. За 12-те месеца разследването приключи и делото започна в съда, което се случва рядко. Според юристи с дългогодишен стаж това е заради широкия обществен отзвук. Милен Цветков беше на екран близо 30 г. и всички го познаваха.

Николов бе признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост. Това е решението на Софийския градски съд, което може да бъде обжалвано на втора инстанция от подсъдимия и от прокуратурата. Все още не са ясни мотивите на съдебния състав, с които се аргументира размерът на наказанието, но то вече предизвика обществено недоволство.

Една от причините са обстоятелствата, довели до злощастната катастрофа, които говорят за абсолютна безотговорност на водача за живота на околните. На първо място, той се е движил със скорост над разрешената. В хода на делото бяха проведени няколко съдебни експертизи, които установиха по безспорен начин, че Николов е шофирал под въздействието на 3 вида наркотици в деня на инцидента.

Биография:

Милен Цветков е роден през 1966 г. в София. Кариерата му започва в БНТ като репортер на предаването „Ку-ку“. Бил е репортер в „ТВ Неделник“ и „Отзвук“, както и водещ на новинарската емисия на националната телевизия „По света и у нас“.

От 2000 г. започва да води сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“. През 2003 г. е свален от екран. Няколко месеца води „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новинарсата емисия на Нова телевизия „Календар“. От 2005 г. започва ново предаване – „Часът на Милен Цветков“.

От 2009 г. отново се завръща в „Здравей, България“ заедно с Лора Крумова. През 2010 г. е освободен като водещ на „Здравей, България“ и напуска Нова телевизия.

Връща се за по-малко от година в БНТ. От пролетта на 2011 г. води „Часът на Милен Цветков“, отново по Нова телевизия. На 16 август 2018 г. Нова телевизия обявява, че прекратява договора си с него.

В началото на април 2020 г. Милен Цветков започна да води предаването „Алтернативата“ заедно с Генка Шикерова по TV1. То беше анонсирано като предаване „от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители“ с продуцент Люба Ризова.

Светла му памет!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles