13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Налагане със замразена лъжица премахва торбичките под очите

Тъмните кръгове и отоците под очите, след една определена възраст, са неизбежни. Мнозина от нас, дори да искат да съблюдават препоръките за осем часа съм нощем, не успяват поради редица служебни и домакински задължения. Това особено се отнася до жените.

Срещу тъмните кръгове и отоците козметичната индустрия предлага разнообразни продукти, но качествените не всеки може да си ги позволи. Има обаче няколко изпитани метода, които пестят средства и същевременно заличават тъмните кръгове под очите. „Следвай ме” ви предлага някои от тях.

Препоръчва се често измиване със студена към ледена вода. Тя облекчава отоците и подобрява тена на лицето, включително около очите. След такъв студент „душ” масажирайте подутините леко с пръсти чрез потупване. Прави се не по-малко от 3 минути. Ще усетите спадането на отока почти веднага.

За втория начин е необходимо за сложите една лъжица във фризера или камерата хлдилника за 15 минути. След като я извадите, я задръжте върху тъмните кръгове, докато тя не се затопли.  В началото не е приятно, но след няколко потворения се свиква.

Картофът и краставицата са незменни помощници в борбата с тъмните кръгове под очите и подутините. Нарежете кръгчета краставица или суров картоф, наложете проблемния участък за половин час. През това време можете да смените с по-свежи кръгчета. След това измийте обилно лицето със студена вода.

Можете да опитате и разтвор от няколко капки витамин Е във вода. В сместа се напояват тампони, които след това се поставят върху очите. Престоява се 20 минути.

Добър ефект дава и яйченият белтък. Отделете белтъка на яйцето и го разбийте. След това внимателно намажете проблемната за вас зона. Ще почувствате кожата си по-стегната, мека и без досадното подуване.

Вариант за премахване на торбички е и прясното мляко Вземете два тампона и ги потопете в прясното мляко. Покрийте очите за около 20-30 минути. Млякото е добър помощник при по-големи торбички.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles