8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Натурален домашен крем спасява от алергии

Съвременният човек е разглезен от козметичната проукция. Той може да си купи всичко, за което се сети – от средство, грижещо се за миглите до скраб за пети. У много хора обаче възникват алергични реакции. За да се спасим от тях можем само, ако знаем точно какво има в него. Това може да се осъществи само, ако сами си приготвим крема за лице без никаква химия с достъпно натурални продукти. Ако не разполагате у дома с тях, то можете да си ги набавите от билковите аптеки.

Продукти: масло от черен тамян – 30 мл, зелен чай – 60 мл, екстрат от маргаритки – 7 мл, стеаринова кисеина – 2 мл, ефирно масло от върбинка – 5 капки.

Приготвяне: На водна баня сложете 2 мерки – с масло и със зелен чай. При температура 60 градуса добавете в маслото стеаринова киселина. В тази смес налейте чай, сложете съдът в чиния с хладка вода. Когато температурата на крема стане 35-40 градуса, добавете смес от екстракта на маргаритки и ефирното масло. Разбъркайте. Кремът сложете в стерилно бурканче и го съхранявайте в хладилника не повече от две седмици. До края на този период продуктът трябва да се изразходва, за да не остарява.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles