-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Национална изложба на карикатурата в СБХ

Показани са над 330 произведения от 38 съвременни автори, създадени от 1 април до днес, може да се види до 20 април

Национална изложба на карикатурата може да бъде видяна в галерията на Съюз на българските художници (СБХ), на ул. „Шипка“ №6 в София. Това съобщиха от Столичната община.

Над 330 произведения на 38 съвременни български автори, създадени от 1 април 2022 г. до днес, са включени в експозицията. Освен карикатури и шаржове на известни личности, са показани сатирични рисунки, дигитална графика, живопис, колажи.

Темите както винаги са разнообразни, с преобладаващ интерес към политическата сатира и различните проявления на кризата.

Представени са и резултатите от Първия национален преглед конкурс за детски смешни рисунка/ карикатури `2023, в който участваха близо 500 предложения на деца от 9 до 16-годишна възраст.

При официалното откриване на Националната изложба на карикатурата бяха връчени и призовете. Наградата на Съюза на българските художници получи Иван Веселинов, Наградата на секция „Карикатура“ за цялостно творчество взе Анри Кулев. Наградата на Столичната община „Доньо Донев“ получи Диляна Николова, връчи й я Биляна Генова, директор на дирекция „Култура“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles