18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Национално събрание на Българския младежки Червен кръст

В периода 1 – 3 април 2019 г. в Благоевград ще се проведе  Националното събрание на Български младежки Червен кръст /БМЧК/ – най-голямата младежка доброволческа организация у нас, получила високо международно признание, с над 8 000 членове и доброволци. На форума се очаква да присъстват повече от 100 червенокръстци от цялата страна. Откриващото заседание на Националното събрание на БМЧК ще се проведе на 1 април 2019 г. от 16:00 ч. в аудиторията на Балкански академичен център към Американски университет, Благоевград с любезното домакинство на Областната организация на БЧК – Благоевград.

Националното събрание ще протече в две части. На 1 април 2019 г. ще бъдат разгледани и подложени на гласуване отчет за дейността на организацията за изминалата за изминалия мандат (2017-2019) и отчет на Комисията по съответствието. За 2 април 2019 г. предварителният дневен ред включва избор на ръководни органи на младежката организация, в това число избор за Председател на БМЧК, членове на Изпълнителния съвет и Съветник по съответствието. В този ден е предвидено също приемане на годишен план за дейността на БМЧК през 2019г. и Насоки за развитие на дейността на БМЧК до 2021 година.

В заседанията на Националното събрание ще участват председателят на БЧК – акад. Христо Григоров, зам.-генералният директор на БЧК – д-р Славита Джамбазова, директорът на Секретариата на Обл.С на БЧК – Благоевград – г-жа Йорданка Стойчева, партньори и съмишленици на организацията.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles