11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

На днешната дата умира Уитни Хюстън (ВИДЕО)

Изпълнителката на „I will always love you“ щеше да навърши 59 години

Същия ден тя направила последното си публично изпълнение, когато се присъединила към Кели Прайс на сцената в Холивуд и изпяла „Jesus Loves Me“.

Хюстън е погребана на 19 февруари 2012 г. в гробището Феървю, в Уестфийлд, Ню Джърси, до баща си Джон Ръсел Хюстън. 1500 души присъствали на опелото и сред тях плеяда звезди като Бионсе, Елтън Джон, Джей Зи. Тялото на Уитни било в затворен сребърен ковчег, покрит с бели рози и лилави лилиуми.

Присъствали са Кевин Костнър, Рики Минор, музикалният й директор, Рей Уотсън, нейният охранител през последните 11 години. Арета Франклин била включена в програмата и се очаквало да пее, но не успяла да присъства на службата. Боби Браун също бил поканен на погребението, но си тръгнал малко след началото на службата.

Изпълнителката е родена в Нюарк, Ню Джърси. Майка й Сиси е успешна ритъм-енд-блус бек-вокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик.

Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява солови партии.

Пее и като бек-вокалист с Шака Кан, Лу Роулс и с майка си. Започва работа като модел с фотосесии за различни списания и участва в няколко епизода на ТВ сериала „Gimme a Break“.

Уитни продължава кариерата си като певица. Първият ѝ хит е в дует с Теди Пендерграс през 1984 – „Прегърни ме“ (Hold Me).

През декември 2022г. ще излезе филм посветен на голямата певица.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles