-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

„Непознатият север“ във фотоизложба на Ивайло Дончев

Фотоизложба „Непознатият север“ на Ивайло Дончев се открива днес (20 юни) от 19.00 ч. във Фотосинтезис Арт Център, кафе-галерия ( на бул. „Васил Левски“ 57) в София.

В проекта си Ивайло Дончев се потапя във всекидневието на рибарите в Северно море – от сутрешното кафе до среднощната буря. Студени вълни, гумени ботуши и окървавена риба описват дните на екипажа, включващ мъже от различни раси и националности. За краткото време, през което ги придружава, младият фотограф се опитва да ги опознае, да навлезе в проблематиката на професията им, да погледне на промишления риболов от различни гледни точки. В открито море с напълно непознати, пътуване, което ще ги сближи.

Ивайло Дончев е роден в Сливен, учи фотография в Хага, Холандия. Той вярва, че работата на един артист, описва какъв човек е. Дончев обича неизвестното и новите предизвикателства, интересува се от хората, които работят в моретата и океаните, как живеят. Преди този свой проект фотографът не се е качвал на кораб, но както сам твърди, не се е страхувал, защото вълнението от ново приключение е по-силно от всичко, дори от вълнението на морето.

Фотоизложбата „Непознатият север“ е събитие от Месеца на фотографията и може да бъде видяна до 27 юни.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles