10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Новата учебна година започва присъствено

Отрасловият съвет към Министерството на образованието и науката (МОН) реши новата 2020/2021 учебна година да започне присъствено за всички класове и ученици в страната. Това информира Диян Стаматов след заседание на Отрасловия съвет към Министерството на образованието и науката, което се състоя на 16 юли.

Стаматов е председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и е директор на столичното 119-то Средно училище.

Той обяви още, че Отрасловият съвет към МОН е решил също атестацията на педагогическите специалисти да бъде отложена и да бъде обвързана с инспектирането, като това ще стане не по-рано от 2021/2022 година.

До 15 септември всяко учебно заведениеще трябва да представи гъвкави протоколи за реакция, добави още той. Според Стаматов трябва да се върви към възобновяване на нормалния учебен процес. „Тази изолация във всякакъв смисъл не е нормалният начин на живот. Все пак хората трябва да общуват и в реална среда, не само по телефона или през лаптопа“, добави още Диян Стаматов.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles