18.9 C
София
неделя, септември 29, 2024
spot_img

Нова измама с карти за градския транспорт

Върви във Фейсбук, хората да не се доверяват, да не дават лични данни и пари, предупреждават спецалисти

С нова измама лица пробват за измамят наивни граждани с евтини карти за градския транспорт. Във Фейсбук те разпространява фалшива информация, че се предлага безплатно пътуване за 6 месеца със Sofia City Card срещу сумата от 2€. Предупреждението за това дойде от Центъра за градска мобилност в столицата. Оттам апелират хората да не се доверяват на такива предложения и съветват да не се отваря и линка към информацията, както и да не бъдат предоставяни лични данни.

Междувременно от община Русе предупредиха също за измама в социалните мрежи с безплатни карти за обществения транспорт в града. Разпространява се информация, че се предлагат безплатни шестмесечни карти за градския транспорт. От общината предупреждават, че става дума за опит за измама и злоупотреба с името и с дейността на “Общински Транспорт Русе”.

Към настоящия момент няма промяна в условията за пътуване и цените на превозните документи по линиите, обслужвани от общинското дружество. Те се закупуват само от шофьорите в превозните средства и билетния център, намиращ се на бул. “Ген. Скобелев” № 45, казаха оттам.

Официалните канали за комуникация на дружеството са неговият уебсайт и Фейсбук страницата на Градска мобилност. На уебсайта му и в билетния  център може да се намери и актуална информация за цените на абонаментните карти. От общината призовават гражданите да бъдат внимателни и да не предоставят лични данни в разпространяваните фалшиви съобщения от фейсбук страницата „Абонаментна карта Ruse”, както и от други източници.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles