10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Ново отпускане на мерките от понеделник

Във фитнесите, кината, театрите, спа и детските центоре вече пускат при 50% заети места

Ново отпускане на мерките разпореди със своя заповед  здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов от понеделник, 19 април (Вижте ТУК). Посещенията в детски центрове, клубове, фитнесите и СПА-центровете вече ще се допускат посетители при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението се казва в нея. Досега разрешено беше запълването до 30 на сто. Остава задължителното носене маски и дистанцията от мнимум 1,5 метра.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. За тях също ще важи изискването за използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Ще се спазва и физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната, както и организираното посещаване на музеи и галерии.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles