5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Облекчават процедурата за лечение на деца с тежки заболявания

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев е изпратил писмо до здравния министър Кирил Ананиев с предложения за облекчаване на процедурата за лечение на деца, съобщиха от касата.

Основното от тях предвижда родителите или настойниците да упълномощават болницата, в която се лекува пациентът, да движи документите и всички заявления за внос за лекарства от чужбина, импланти и други, от тяхно име.

По този начин, според управителя на НЗОК, ще се съкрати процедурата за разглеждане на заявленията.

От 1 април, след като Център „Фонд за лечение на деца“ бе зактрит, дейността му пое здравната каса. От там не пропуснаха да подчертаят, че направените сн направените предложения се изпълняват поетите ангажименти към Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, чиито представители на 26 юни имаха среща с ръководството на финансово-осигурителната институция. Въпроснната среща се състоя дни, след като издъхна 6-годишната Мими в Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Детето, което страдаше от остра левкемия не дочака животоспасяващи медикаменти. От момента на домаването на заявлението и документите за доставката им до придвижването и внасянето им минаха малко повече от 50 дни.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles