11.2 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

 Обходни маршрути заради ремонти в София

Те са в Драгалевци и в центъра, автобусите ще бъдат с нови спирки

С настъпването на лятото започват и ремонтите на улиците в София. От първите дни на месец юли ще се налага да заобикаляме тук и там, да закъсняваме за работа и срещи заради променени маршрути на автобусите и спирките им. Ето една предварителна информация от Столичната община, с която оттам ни уведомяват какво предстои.

Организация на движението за извършване на ремонт на ул. „Леонардо Да Винчи“ между ул. „Цар Иван Асен II“ и ул. „Николай В. Гогол“. От 2 юни до 18 юни, включително  се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по ул. „Леонардо Да Винчи“ между ул. „Цар Иван Асен II“ и ул. „Николай В. Гогол“ във връзка с извършването на ремонтни дейности.

Организация на движението за изграждане на канализационна мрежа на кв. „Драгалевци”, район „Витоша“ . От 5 юни до 26 юни, включително се въвеждат следните промени в организацията на движение:

Забранява се влизането на пътните превозни средства /ППС/ по бул. „Черни връх“ между ул. „Ламар“ и ул. „Лешникова гора“ с изключение на тези, които са собственост на лица живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и за превозни средства, които обслужват по утвърден график обекти в сигнализираните пътни участъци.

Въвежда се еднопосочно движение по следните улици и булеварди в кв. „Драгалевци“:

– ул. „Цветарска“ между ул. „Лешникова гора“ и ул. „Ламар“ с посока към ул. „Ламар“;

– ул. „Къпинка“ между ул. „Ламар“ и СОП с посока към СОП;

– ул. „Константин Помянов“ между СОП и ул. „Папрат“ с посока към ул. „Папрат“;

– ул. „Акад. Петър Динеков“ между ул. „Къпинка“ и бул. „Черни връх“ с посока към бул. „Черни връх“.

За същия период се промянят маршрутите на автобусни линии №№ 64, 66, 68 и 98 както следва:

Автобусна линия № 64 (в посока Зоопарка): от Център по хигиена по действащия маршрут до кръстовище ул. „Нарцис“ – ул. „Лешникова гора“, по ул. „Лешникова гора“, по ул. „Цветарска“, по ул. „Ламар“, по ул. „Къпинка“, о ул. „Акад. Петър Динеков“ и наляво по бул. „Черни връх“ по маршрута.В обратна посока автобусите от линията се движат по действащия променен маршрут. За линията се разкрива временна спирка на ул. „Нарцис“ на 30.00 метра преди левия завой към ул. „Лешникова гора“.

Автобусна линия № 66 (в посока Зоопарка): от хотел „Морени“ по действащия маршрут до площад „Цар Иван Александър“, по ул. „Нарцис“, по по ул. „Лешникова гора“, по ул. „Цветарска“, по ул. „Ламар“, по ул. „Къпинка“, по ул. „Акад. Петър Динеков“ и по бул. „Черни връх“ по маршрута. В обратна посока автобусите от линията се движат по действащия променен маршрут.

Автобусни линии №№ 68 и 98 (в посока Зоопарка): по действащите маршрути до кръговото кръстовище на ул. „Захари Зограф“ и ул. „Папрат“, по ул. „Папрат“, по ул. „Нарцис“, по ул. „Лешникова гора“, по ул. „Цветарска“,  по ул. „Ламар“, по ул. „Къпинка“, по ул. „Акад. Петър Динеков“ и по бул. „Черни връх“ по маршрутите. В обратна посока автобусите от линиите се движат по действащия променен маршрут. За автобусни линии №№ 64, 66, 68 и 98 се разкрива временна спирка на ул. „Цветарска“ след кръстовището с ул. „Лешникова гора“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles