10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Одобриха синодалните учебници по религия

Новите синодални учебници по Религия – Християнство – Православие от първи до пети клас включително са оценени като „приложими в практиката” и по този начин са одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН). Това е станало по време на заседание в дирекция „Учебници и училищна документация“ в образователното ведомство, съобщиха от Светия синод. Те са са одобрени и от оценителите по места (учители по Религия), с което завършва двуетапната процедура на МОН по оценяване на внесените проекти.

Очаква се в средата на юли да бъдат връчени заповедите на министъра на образованието и науката с неговото одобрение за всеки от учебниците, след което те ще бъдат отпечатани за нуждите на религиозното образование в България. Учебниците на Светия Синод ще бъдат разпространени в началните и средните училища, както и в епархиите на БПЦ-БП за предстоящата 2020 / 2021 учебна година.

Те ще бъдат раздавани безплатно на децата, които изучават Религия – Християнство-Православие.

„Целта е навременно и успешно да се подпомогне работата на учителите в духовно-нравственото възпитание и образование на учениците по Религия”, обясниха от Синодалната палата.

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles