6.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Олади ала пица

Подходящи са за закуска, за лека вечеря и за път

Оладите са типично руска храна – питки от брашно или картофи с допълнения. Приготвя се смес, от която въпросните олади се пържат в нагорещена мазнина, оформени като сплескани кюфтета.

Магазините със стоки на достъпни цени и отлично качество

Тази храна е подходяща за закуска и за лека вечеря. Тя остава вкусна и е затова е подходяща и за път. Предложения вариант от „Следвай ме” е една  смела модификация, в която те са с компоненти, присъщи за пицата.

Всичко необходимо за доброто настроение на вашата трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК.

Продукти: кисело мляко – 250 мл, чушки – 220 г (2 бр.), домати – 200 г, пушен колбас – 150 г, кашкавалено сирене твърдо – 70-80 г, брашно – 160 г – 180 г, яйца – 2 бр., зелен лук – 2 стръка, магданоз – 2-3 стръкчета, захар – 0,5 до 1 чаена лъжичка, сода – 0,5 чаена лъжичка, сол – 0,5 чаена лъжичка, смлян черен пипер – 1-2 щипки (на вкус), олио – 1,2 супени лъжици за пържене.

Приготвяне: Размесват се киселото мляко, солта, захарта и содата. Сместа се оставя за няколко минти, докато се подготвят останалите съставки. През това време содата ще направи реакция с киселото мляко и леко ще се разпени. Чушките се изчистват и нарязват на ситни парченца. Зеленият лук и магданозът се накълцват също на ситно с ножа. Кашкаваленото твърдо сирене се настъргва на ренде. Към млечната смес се прибавят яйцата, нарязаният колбас и настърганото кашкавалено сирене. Всичко се разбърква добре. С пресяване се прибавя брашното.

То се прави, за да не се получат топчици. Разбърква се добре. Към полученото гъсто тесто се прибавят чушките, черният пипер, нарязаните на ситно домати и зеленините. По желание може да се нареже на ситно зелен лук и да се посипят с него оладите след изпържване. Пърженето става като в нагорещеното олио се сипва по една супена лъжица от тестото. При готовност от едната страна, оладата се обръща за пържене другата. Ако искате тестеното изделие да не е много мазно, след изпържването ги сложете за кратко върху кухненска хартия, която ще попие излишното олио. Някои ги сервират със сметана, може и с по-гъсто кисело мляко. Дори без тези млечни допълнения обаче те са вкусни.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles