10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Онкологичната болница събира книги за библиотека на болните

Дарителска акция на книги започва Университетската специализираната болница по онкология, за да оборудва библиотека за пациентите. Кампанията е наречена „Оздравей с книга“ се организира от лечебното заведение и  интернет базиранта платформата Timeheroes.

Целта е със събраните книги и развлекателни игри да се оборудва бибилиотека за пациентите в лечебното заведение, за да бъдат престоят и лечението им по-леки.

Дарителската акция започва на 1 декември. Организаторите се надяват преди Рождество Христово повече хора да откликнат с дарителство на книги – художествена литература, списания за наук, икономика, култура, здраве и добро настроение, а също така игри, като шах, табла, карти, „Не се сърди човече”, пъзели, монополи, блокчета за рисуване, бои, пастели и моливи за артерапия.

Първите резултати от кампанията ще бъдат отчетени на 26 декември – първият ден след Коледа, но акцията ще продължи и след това. Ако събраните книги се окажат повече от 500, болницата и Timeheroes ще предоставят част от тях на други държавни лечебни заведения в София и страната.

Къде да изпратите дарението, ако решите да разнообразите дните на пациентите, прекарани в Университетската специализирана болница по онкология в София:

 

Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО)

София, ул. „Пловдивско шосе“ 6

За кого:

Кампания –„Оздравей с книга“

За повече информация

Кремена Иванова – 0887 701 225

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles