10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Оригинална украса за елха hand make

Гирлянди от хартия и сухи цветя създават неповторим уют

От години окичваме елхата с едни и същи играчки. Искаме да разнообразим. Посягаме да изберем и купим нови, но те се оказват толкова банални, колкото и старите. А как само ни се иска да почувстваме новото, настъпващо с Рождество Христово с всичките си сетива, дори от усещането, че коледното дърво е по-различно. С този проблем, със сигурност, се е сблъсквал всеки един от нас. „Следвай ме” ви предлага няколко похвата, с които можете да обновите интериора и елхата.

Ако сте почитатели на естественото дърво, изберете хвойновите клонки. Пристегнати добре и поставени в подходяща висока ваза те могат да се превърнат в идеална елха още повече, че са много по-кичести от самата елха. И, съвсем не на последно място, от тях се носи специфичен, ободряващ аромат.

Огънчетата на елхата са традиционен елемент. В миналото по клончетата са залепвали малки свещички, впоследствие свещичките били поставяни в миниатюрни свещници с щипки за закачване. От десетилетия те са заменени от цветни лампички, които обаче също стават банални. За да имате своята светлина на елхата, но тя да е различна, можете да прикриете зад елхата или между клоните й миниатюрна лампа с топъл златист, хладно бял цвят или разноцветна светлина. Можете да използвате и т. нар. солни лампи.

Гирляндите можете да изработите сами от останалата разноцветна хартия, в която сте увили коледните подаръци. От нея можете да изрежете и големи букви, с които да напишете подходящо поздравление за празниците. Тях можете да сложите на елхата, ако са по-малки, или да ги нанижете на подходяща лента и окачите под корниза на прозореца.  

Сухите цвета могат да станат неповторима украса за елхата. Някои от тях остават пъстри и след изсъхване, други са оцветени преди да ги изкарат на пазара продавачите. Ако се насочите към този вариант, ползите ще са две. Едната е, че ще имате оригинална и естествена украса без пластмаса, тоест автентична. Другата, че ще подпомогнене с левчетата си някоя бедна баба, която продава сухите букетчета на тротоара в студа.

Бонбони и джинджифилови бисквити – те ще зарадват не само естетическото, но и гастрономическото чувство на вашите близки. Окачете ги смело на елхата. Експериментирайте. Тук обаче има една опасност – минавайки покрай коледното дърво, домашните могат да го оставят без украса до вечерта на Рождество Христово.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles