14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Оригинални хапки с топено сирене върху крекери

За празник ни се иска да приготвим десетки разнообразни и вкусни блюда, но в много случаи времето за това не стига. Със сигурност обаче ще направи впечатление на гостите едно пикантно и леко мезе за бялото вино, водката или ароматната ракия.

За Вас и Вашите близки не само в София, но и в други градове на страната. Вижте ТУК къде са магазините АВАНТИ.

Качествени продукти на достъпни цени можете да намерите в магазини АВАНТИ!

Мезето се приготвя лесно и бързо, освен това е и ефектно. Оригиналните хапки могат да бъдат поднасяни върху солени бисквитки – крекери, върху тънки сухарчета или посто върху хляб, изрязан под формата на кръг или други фигурки.

Мезето се приготвя без печене и варене, което спестява много време на домакинята, за да приготви основното ястие.

Продукти: топено сирене – 150 – 200 г (за повече гости, удвоете количествата), морков – 1 голям, чесън – 1 голяма скилидка или две малки, майонеза, солени крекери с кръгла форма.

Приготвяне: Морковът се сварява до пълна готовност и се настъргва на ситно ренде. Топеното сирене също се настърва на ситно ренде.Чесънът се скълцва или смачква с кухненско приспособление. Продуктите се смесват, добавя се майонеза в количество до получаване на тесто.

Оформят се топчета, всяко топче се поставя върху бисквитка – крекер, дребен сухар или кръгло изрязано хлебче.

Някои домакини смилат и добавят към сместа орехи или други ядки. Този вариант също е много добър и подходящ за всеки вкус.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles