10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Освиркаха Седмицата на модата в Ню Йорк

Седмицата на модата в Ню Йорк, която приключи на 12 февруари беше освиркана. Не малко от водещите дизайнери дори не си дадоха труд да отидат на събитието. За повечето от тях причина бе връчването на наградите „Оскар“, която се проведе на 9 февруари. Форумът пропуснаха Том Форд, Ралф Лорън, Джереми Скот, Филип Лим, Риана и дори председателят на Съвета на американските модни дизайнери Томи Хилфигър. Сред участниците обаче бяха и Оскар де ла Рента, Каролина Херера и Марк Джейкъбс.

Дизайнерът Прабал Гурунг, родом от Непал смая публиката с актуална визия в модата, свързана с екологията.  Той показа в колекцията си синя рокля без презрамки, създадена от рециклирани пластмасови бутилки.

Непалецът е обличал Кейт Мидълтън и Опра Уинфри. В Седмицата на модата той заложи на ярките цветове. Някои облекла са със сюрреалистични флорални принтове, които са дело на художничката Изабел Менен. Моделите дефилираха на подиума на фона на изпълнения на пианиста Колин Хъгинс. То започна с негово изпълнение на песента New York, New York на Франк Синатра. Вниманието привлякоха вечерни рокли, сака, панталони и красиви наметки (някои с украса от щраусови пера).

Роклята от рециклирани бутилки

„Няма друго място като Ню Йорк. Напуснах Непал преди 20 години, защото исках да се сбъдне американската ми мечта.“, каза Гурунг.

Дизайнерът Майкъл Корс тази година се оказа любимец на критиците, които бяха върде щедри към него. Колекцията му съчетаваше необходимоста от удобна дреха в големия град и забързано всекидневие с полъх от стари времена, когато чоекът е имал повече време да бъде сред природата. Някои от тоалетите му бяха с елементи от жокейските костюми за езда. Интересно бе и решението му да представи наметки, носени върху елегантни пуловери, и суитчъри с качулки, както и суитчър комбиниран с друг, който е омотан около врата като шал. Водещите цветове бяха кафеникаво жълто, сиво и черно, като някои от акцентите са в червено и оранжево.

Френската модна къща „Лоншан“ показа дрехи, вдъхновени от 70-те години на миналия век – дълги поли, носени в комбинация с високи ботуши и елегантни пуловери или блузи с обемни ръкави. Сред красавиците, които разходиха тоалети по котешката пътечка, бе дъщерята на Синди Крофорд – Кая Гербер. Тя блесна в напомнящ военно облекло маслиненозелен костюм, съчетан със сиви ботуши.

Модел на Марк Джейкъбс (AP Photo/Bebeto Matthews)

Новата линия на лейбъла „Баджли Мишка“ също се отличава с ярки цветове, като включва огромни фльонги, издути ръкави и много пайети.

Снимки: Рамблер и БТА

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles