5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

„Отборът на надеждата” заминава за Великобритания

Младежите ще се състезават в световното първенство по футбол за бездомници в Кардиф (Уелс), кметът Фандъкова им дари екипи

Момчетата от „Отбора на надеждата“ заминават на световното първенство по футбол за бездомници в Кардиф (Уелс), което ще се проведе от 27 юли до 3 август. Той участва в него за осма поредна година. Момчетата се подготвят от треньора Борислав Фердинандов. За първа година страната ни изпраща отбор, съставен изцяло от момчета на възраст под 18 години. Повечето от тях са от ромски произход.

Днес по повод участието им кметът на София Йорданка Фандъкова и заместникът й Тодор Чобанов им подариха екипировка.

„Имаме 100% успеваемост на социалната интеграция в националния отбор. От 2011 г. над 500 момчета са минали през програма. Работили сме в повече от 14 селища”, каза основателят на проекта „Отбор на надеждата” Виктор Кирков.

До момента в него са тренирани и са се явявали в срещи 56 младежи. По думите на Кирков всички те са успели да се реализират в живота. Около 50% е успеваемостта на останалите близо 450. Сред футболистите от отбора има младежи, които са преминали рехабилитационен курс заради зависимост към наркотици, както и бежанци.

Треньорът Фердинандов разказа, че момчетата ходят на училище, половната от тях знаят английски, стараят се да се развиват и да успеят в живота.

Снимки: Интернет, БНТ

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles