22.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Откриха обновената гастроентерология в „Пирогов”

В „Пирогов“ беше открито обновеното Отделение по гастроентерология. Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. Митрополия извърши водосвета заедно с болничните свещеници отец Радослав Вутов, отец Живко Лозанов и отец Дамян.

На откиването присъства и изпълнителният директор на болницата проф. д-р Асен Балтов. Той поздрави завеждащия отделението д-р Камен Данов и новосформирания му екип.

В Отделението по „Гастроентерология” се извършва лечебно-диагностична и научно-преподавателска дейност в съответствие с най-високите стандарти в съвременната гастроентерология и хепатология.

В отделението работи професионален и мотивиран екип от лекари и медицински сестри.

Отделението по Гастроентерология се намира на 7-я етаж в сградата на лечебното заведение. Извършен е основен ремонт, като е направено преустройство на болничния стационар, съставен от стаи с 3 легла и е създадена лаборатория по интервенционална гастроентерология.

Лабораторията разполага с три зали – за горна ендоскопия и инвазивни процедури под ултразвуков контрол,  за долна ендоскопия и за възстановяване на пациентите. Отделението ползва и зала за ендоскопска ретроградна холангио-панкреато графия- диагностични и терапевтични процедури на хепатобилиарната област под рентгенов контрол.

Началнкът на отделението д-р Камен Данов е специалист гастроентерология. Извършва ехографски изследвания, горна и долна гастроинтестинална ендоскопия. Работил в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД, Клиника по терапия на вътрешните болести, дългогодишен редовен асистент по вътрешни болести в Катедрата по пропедевтика на вътрешните болести на база Отделение по гастроентерология в УМБАЛ „Александровска”.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles