8.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Откриха център в подкрепа на деца и семейства в Мездра

Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства откриха в Мездра, съобщиха от общинския пресцентър.

Новите социални услуги са създадени по проект „Нови услуги за децата на Мездра и техните семейства“, изпълнен с подкрепата на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. По проекта е закупен специализиран микробус и допълнително оборудване за двата центъра.

Лентата на новата придобивка прерязаха заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова, областният управител на Враца Стефан Красимиров и кметът на Мездра Иван Аспарухов.

„Когато правим политика, тя може да бъде осъществена само по един начин: държава – община – местна общност. Тези два центъра, които откриваме днес, са плод на огромните усилия, на огромното търпение на много хора“, подчерта в словото си по този повод кметът на Мездра.

Държавата прави политики, държавата осигурява ресурси, но държавата не може сама да помогне на тези, които имат изключителна нужда от нашата подкрепа, каза от своя страна заместник-министър Иван Кръстев. Той отбеляза, че община Мездра е една социално отговорна община, която се грижи не само за своите граждани, но и за хора от други части от страната, които получават подкрепа в Центровете за настаняване от семеен тип и в консултативните услуги.

През последния програмен период в нея са инвестирани над 3 150 000 лева само в социални услуги. Повече от 80 нуждаещи и сега получават подкрепа по проекта „Патронажна грижа плюс“, а разкритите работни места са тридесет, каза още Кръстев, допълват от общинския пресцентър.

Източник: Дарик

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles