Откриха 6-метрова статуя на Богородица с Младенеца

Монументът е в Разлог и е дело на Асен Ботев, водосвет отслужи Неврокопският митрополит Серафим

Шестметрова статуя на Богородица с Младенеца бе открита днес в Разлог в центъра на кръговото кръстовище пред болницата. Гледка към нея има от над километър. Специално за случая водосвет отслужи Неврокопският митрополит Серафим.

„Света Богородица да пази всички, нейното изображение тук, със своето присъствие да бъде призив към всички нас да следваме Онзи, когото Тя посочва със своята десница“, каза той. Владиката призова да помним Нейните думи, отправени към всички нас: „Каквото ви каже Той, моят Син и наш Господ Иисус Христос, него вършете“, а с това със сигурност ще имаме нейното застъпничество като наша майка. Където е Божията благодат, където е присъствието на Света Богородица, винаги има радост, има благоденствие и благополучие в светостта и добродетелния живот, каза още митрополит Серафим.

Автор на статуята е скулпторът Асен Ботев. Кметът на общината Красимир Герчев отправи благодарност към него, както и към свещениците и специално към Неврокопски митрополит Серафим за работата по време на целия процес по създаването на статуята, за да бъде спазен канонът.

„Чувствам се горд и удовлетворен, защото успяхме със съвместни усилия да изпълним желанието на жителите на нашия град да имаме този символ, който вдъхва вяра във всички нас в забързаното и сложно ежедневие“, заяви Красимир Герчев.

Exit mobile version