5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Пак горещини, 34° и 39 °C в сряда

В понеделник ще е слънчево, по морето и в планините – слаб вятър

Слънчево време ни очаква в понеделник, 26 юли, сочи прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ).

Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над западните райони. Ще е почти тихо. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31 и 36 градуса.

По Черноморието времето ще е слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 28-29 градуса. Температурата на морската вода ще е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите части до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра – около 21 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от следното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре ще е слънчево, по морето и в планините – слаб вятър. През следващите дни – 27 и 28 юли, времето ще бъде слънчево. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, по морския бряг ще духа до умерен източен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури в сряда ще са между 34 и 39 градуса.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles