7.1 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Пак грипна ваканция в шест области

Отново обявиха грипна ваканция в шест области на страната. В Бургас тя е от 3 до 8 март включително. Учениците трябва да бъдат в класните стаи на 9-ти.

По думите на д-р Георги Паздеров, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Бургас, още в началото на миналата седмица е получена информация за много отсъстващи деца, което е и наложило учебните занятия да бъдат прекратени.

„Почти всички изследвани случаи са на хора с грип тип Б. За разлика от първата грипна вълна, когато заразата е засягала най-вече децата от 0 до 4 години, а след тях – тези от 5 до 14 години, сега най-засегнати са от 5 до 14-годишните, които са значително повече, а на второ място са до 4-годишните“, обясни д-р Паздеров.

Учениците във Варна ще бъдат разпуснати до 6 март. Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания във Варна и областта е 168 на 10 хиляди души. До края на седмицата се преустановяват също женските и детски консултации, имунизациите и свижданията в болниците.

Училищата в община Благоевград излизат в тридневна грипна ваканция, до 6-ти включително.

В община Дулово, област Силистра също изилзат във ваканция от 2 до 4 март, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Теодора Начева. Решението за тридневната ваканция е заради постъпилата информация от личните лекари и от училищните ръководства за увеличена заболеваемост от респираторни инфекции и грип. До 9 март са разпуснати и ученици в област Перник.

От 2-ри във ваканция заради епидемията не учат още в София – област, няколко училища в област Добрич, както и четири школа в Пловдив и Раковски.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles