11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Паста с морски дарове за постни дни и летни горещини

Не малко домакини от семейства на вярващи християни изпадат в ужас какво да сготвят на домашните в сряда и петък, когато според православната традиция се пости. В тези случаи макаронените издерия, които все така остават малко застъпени в българската кухня, са спасение при това вкусно. Приготвянето  им е изключтелно лесно. Разковничето е в допълнението и соса. То може да бъде от морски дарове и зеленчуци или само от зеленчуци. Италианците знаят това ястие под наименованието „паста”.

Паста с морски дарове

Продукти: макаронени изделия – 1 кг, морски дарове (коктейл от пакет) или само рулца от раци – 1 опаковка, зелени чушки – 2 малки или 1 голяма, маслини – на вкус, магданоз на вкус, сол – на вкус.

Приготвяне: макароненото изделия се сварява, като се изсипва в кипяща и подсолена вода. Чушките се нарязват на тънки ивички, маслините сеизчистват от костилките и също се нарязват. Запържват се за около 3-5 минути, прибавят се морските дарове, колкото да се затоплят в горещите зеленчуци. Съдът се маха от огъня, добавя се ситно нарязаният магданоз и солта.

Сварените макарони се отцеждат от водата и докато са топли в тях се прибавя сместа от зеленчуците и морските дарове. Консумира се със сос по желание.

Паста със зеленчуци и гъби

Продукти: макаронено изделие – 1 кг, гъби – 250-300 г, зелени чушки – 2 броя, магданоз и сол – на вкус.

Приготвяне: Към сварените макарони се прибавят задушените в мазнина гъби и зелени чушки, подправени със солта и магданоза. Консумира се със сос.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles