2.7 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Патриарх Неофит отказва подаръци за ЧРД

Подканя гостите да дарят в полза на АГ-болница

Патриарх Неофит отказва да приема подаръци за рождения си ден, който е на 15 октомври, съобщиха от Синодалната палата. Вместо това, той призовава тези, които са заделили средства да му направят сюрприз да ги внесат в полза на АГ – болница „Шейново” в София за закупуване на скъпа апаратура за спасяване на бебешки животи.

Вече пета поредна година патриарх Неофит съдейства за набирането на средства за купуване на медицинска животоспасяваща техника за деца.

Тази година той призовава хората да се включат в кампанията за купуване на апарат за диагностициране на кръвозагуба при пациенти с тежки усложнения (вижте сметката по-долу).

Светейшият патриарх Неофит ще посрещне рождения си ден в Троянския манастир, за където замина още в неделя заедно с архиереите от Светия синод. След тържествената света литургия сутринта той ще освети Антимовото крило на обителта, за чието възстановяване кабинетът даде 500 хил. лв. Ремонтът му беше подпомогнат и със средства на манастира, спечелени по европроект. Утре дядо Неофит навършва 73 години.

Сметката, по която могат да бъдат внесени средства за медицинската животоспасяваща апаратура:

СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ

България, София 1000, ул. „Цар Калоян“ 7

БАНКОВА СМЕТКА:

СИБАНК ЕАД

IBAN: BG95BUIB98885000036301

BIC: BUIBBGSF

 

Следвай ме –  Вяра

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles