12.3 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Патриарх Неофит счупи крак

Настанен е в болница, 76-годишният глава на БПЦ е бил на посещение в Богословския факултет, когато е се е олюлял и паднал

Българският патриарх Неофит е претърпял инцидент този следобед. 76-годишният глава на Българската православна църква е бил на посещение в Богословския факултет, когато е паднал и си е счупил крака, съобщиха от Синодалната палата. Негово Светейшество е откаран в болница.

През април м.г. водещият първото заседание на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова съобщи, че патриархът не присъства в пленарна зала, тъй като е болен. В кулоарите се понесоха слухове, че Негово Светейшество е получил удар, което бе опровергано от Светия Синод. По-късно стана ясно, че Неофит е в болница за ежегодни изследвания.

Два месеца по-късно патриархът отново бе настанен в столично лечебно заведение. От пресцентъра на Светия Синод тогава обясниха, че „както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница“.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles