5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Пилингът с кафе успокоява кожата

Когато имате нужда от пилинг на лицето или тялото, нямате време за козметик или се страхувате от алергични реакции и раздразняване на кожата от химикалите, не изхвърляйте употребеното кафе от кафеварката. То може да свърши отлична работа като сраб, но в същото време да не ви разрани, а напротив, да упокои кожата ви и да й придаде невероято сияние и здраве. Кафето отстранява фино остарелия епидермис, укрепва го и го тонизира, като същевременно стяга деликатно кожата.  Остатъчният кофеин намалява отенъците и тъмните кръгове под очите, стимулира микрокръвообращението, подобрява текстурата на епидермиса и намалява порите.  Същевременно, то стимулира регенеративните процеси и обновява летките, придава на кожата здравина и еластичност, изравнява цвета на лицето и го изчиства в дълбочина, като усилва образуването на колаген и еластин. От него в добавка с други продукти могат да се направят и домашни пилинг-маски.

„Следвай ме” ви предлага няколко полезни козметични рецепти с остатъчно кафе от кафеварката.

Рецепта №1. Смесете 1 пълна  супена лъжици остатъчно кафе от кафеварката, ленено или бадемово масло и 1 чаена лъжичка сок от алое. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Нанесете на лицето и шията и масажирайте енергично две минути. Отмийте се топла вода. Тази маска е за суха кожа.

Рецепта №2. Към 1 супена лъжица остатъчно кафе от машината прибавете 1 супена лъжица разбит яйчен белтък. Разбъркайте добре. Направете масаж на лицето и шията колкото може по-продължително, но не по-малко от 2 минути. След измиване с хладка вода нанесете овлажняващ крем.

Рецепта № 3. Много добре работи за кожата комбинацията от кафен скраб с малко морска сол и добавка на растително масло от шея. Пропорцията е 2:1:2. Получава се дълбоко очистващ нежен скраб.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles