5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Пилинг от кафена утайка връща сиянието на кожата

Има хранителни продукти, чиито остатъци продължават да бъдат полезни за хората и да се използват с различни предназначения. Такъв продукт е кафето. Утайката от него от кафеварката е отлично средство в домашната козметика. Тя може да се ползва успешно за пилинг, но същевременно и за маска.

Съединете и разбъркайте следните компоненти: 1 супена лъжица кафени остатъци, 1 чаена лъжица смлени овесени ядки или трици, 1 чаена лъжичка каймак или сметана и 1 чаена лъжичка затоплен мед.

Продължителността на ексфолиацията е една минута, след това сместта се оставя върху лицето да престои 15 минути и се измива само с вода. Тази смес е добро средство срещу тъмни кръгове под очите. Охладете горната смес в хладилника и я нанесете на тънък слой под очите. След 10-15 минути измийте с хладка вода.

Кафеените остатъци са добро средство срещу блъчки

Смесете 2 супени лъжици кафена утайка с 1 чаена лъжичка гъст каймак или високомаслена сметана и 3 капки розово или лавандулово масло. Разбъркайте добре и масажирайте лицето със сместта в продължение на 1 минута. След това оставете маската да действа 10-15 минути, а после отмийте с топла вода.

Маска срещу уморено лице

Приготвеният кафеен скраб с масла ще ви помогне да свалите умората и да върнете сияйния и млад вид на лицето си. С няколко допълнителни съставки от него може да се направ отлична маска.

Най-напред пригответе за сместа базово масло като шипка, пшеничен зародиш, арган или малиново в количество по половин чаена лъжичка. Към него прибавете по 2 капки портокалово или лавандулово етерично масло. Смесете получения елексир с 3 супени лъжици кафена утайка. Това средство можете да съхранявате в хладилника и използване 1 – 2 пъти в седмицата.

Шоколадово-кафеен антивъзрастов ексфолиант

Обогатената с антиоксиданти смес увлажнява отлично, извежда токсините, поддържа сиянието и младостта на кожата. За приготвянето й ще ви са необходими следните компоненти: 1 супена лъжица кафена утайка, 1 супена лъжица шоколадова паста, получена от какаов прашец. Нанасяйте на лицето докато се получи еднородна смес. Разтъркайте оставете за 15 минути, отмийте.

 

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles