10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Пиратка едва не откъсна ухото на дете в новогодишната нощ

Пиратка едва не откъсна ухото на 3-годишно дете в новогодишната нощ. Това съобщиха от „Пирогов”, където то е прието малко след настъпването на Нова година. То е от Ихтиман, а инцидентът е станал в къща, където то е било с родителите си, за да отпразнуват настъпването на 2020-та.

 „Родителите на детето и техни роднини в двора на къщата си са използвали пиротехнически средства. Едно такова гръмва и наранява много сериозно ухо на детето. Направени са му всички необходими процедури,  равят се и изследвания”, каза говорителят на „Пирогов”

Мария Пойразова.

Същевременно, в празничната нощ в токсикологията са хоспитализирани 8 непълнолетни. От тях 5 са момчета и 3 момичета.  Промилите алкохол в кръвта им варират между 1,5 и 2.

Спешна онколоична операция са аправили хирурзите в „Пирогов” на 11 – годишно момиче на 31 декември. То е постъпило с перитонит, но в процеса на прегледа и отварянето се оказало, че то с тумор, който е отстранен.

От спешната болница отбелязаха, че тази година 20% повече пациенти са били приети в нощта на 31 декември срещу 1 януари, спрямо 2019 година.

През спешните кабинети са преминали общо 730 човека, от тях  240 са деца. Хоспитализирани са 111 пациенти, като от тях децата са 28, каза д-р Сергей Илиев, дежурен шеф екип на спешния хирургичен кабинет в „Пирогов“.

Той уточни, че най-честите случаи са препиване, катастрофи и битови инциденти. Пострадалите от пиратки са 7, като шестима са хоспитализирани.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles