9.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Пловдив спортува и танцува с „Живей активно“

Турнир по забивки, байк фест, маратон за кучета, драконова надпревара и много други изненади ще предложи Нестле на пловдивчани неделя

В края на лятото спортните Живей Активно! емоции ще вдигнат градуса в Града под тепетата. Множество нови предизвикателства са подготвили Нестле, Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, заедно със плеяда от обичани български звезди и 20 местни спортни клуба. На 17 септември второто пловдивско издание на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот ще разтърси целия град.

В 11:00 ч. пред Военния клуб любителите на екстремното каране на велосипед в градска среда ще могат да се включат в NESCAFE байк-фест. Множество демонстрации и предизвикателства на две колела очакват любителите на велосипеда. Специално изграден маршрут ще води колоездачите по пътя към най-освежаващата лятна напитка – Nescafe Frаppe.

На баскетболното игрище пред Младежкия център на Гребна база Тити Папазов и Цонка Вайсилова ще организират баскетболен турнир по забивки, за да се заредим с енергия и да надскочим себе си. Всеки желаещ може да предизвика себе си и да влезе в надпреварата. Добро настроение, звездни забивки и много подаръци очакват всички малки и големи баскетболисти.

В 10:00 ч. в парк „Лаута“ PURINA®, заедно с професионалния треньор Асен Аролски от AATraining и хип-хоп изпълнителят Играта, ще организират първия пловдивски Живей Активно! маратон за кучета и техните стопани. Трасето с дължина 1,5 км е подходящо както за опитни спринтьори, така и за начинаещи.

Специално за пловдивчани в 18:00 ч. от сцената пред Военния клуб ще прозвучат едни от най-обичаните и модерни хитове. DARA, Кристиан Костов и Pavell & Venci Venc’ ще вдигнат адреналина на макс, а преди това – в 17:00 ч., феновете на активния начин на живот ще загреят с наелектризираща зумба.

В началото на годината динамичното дуо Pavell & Venci Venc’ дадоха обещание на феновете на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!, че в последното голямо събитие за тази година ще предизвикат на дуел големите спортни звезди, приятели на инициативата. Епичният сблъсък ще се състои точно в Пловдив. Отново в неделя в 13:00 ч. Pavell & Venci Venc’ ще влязат в ожесточена надпревара с спортните легенди, начело с Йордан Йовчев, по време на първото организирано звездно състезание с драконови лодки на Гребния канал.

На финала на големия спортен празник, който ще зареди Пловдив с позитивна енергия, в традиционната томбола ще бъдат раздадени велосипеди, спортни раници и много други награди на най-активните късметлии, за да продължат активния си начин на живот през цялата година.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на кампанията са тройно повече от площта на Националния стадион „Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали заедно с едни от най-популярните български спортисти и звезди.

През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на общините Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.

Следвай ме – Общество

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles